Korte mededelingen

EMD- en EDQ-opleidingen

In november van dit jaar staat een EMD-opleiding gepland in Haarlem, maar deze is al volgeboekt. Aangezien de behoefte er is om meer mensen op te leiden, hebben we ervoor gekozen om op korte termijn nog een extra EMD-opleiding toe te voegen. Ook is er behoefte aan een EDQ-opleiding op korte termijn, die ook ingepland gaat worden. In overleg met de instructeurs moeten voor allebei de opleidingen de data nog worden vastgesteld. Aanmeldingen mag je alvast sturen aan Xander Kluts via xkluts@ravhm.nl. Zet er alsjeblieft bij voor welke van de twee opleidingen je inschrijft.

Inschrijven voor Navigator 2022

De wereldwijde conferentie voor AMPDS-gebruikers ‘Navigator 2022’ staat gepland van 27 tot en met 29 april 2022 en vindt plaats in Nashville in de Verenigde Staten. De inschrijving hiervoor is geopend. Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://navigator.emergencydispatch.org/.

Niels

Frank

Niels Dekker

nieuwe redacteur

De redactie van AMPDS & ProQA magazine wordt vanaf de volgende editie overgenomen door Niels Dekker. Het najaarsnummer dat je nu leest, is de negentiende en laatste aflevering die geschreven is door Frank van den Elsen. “Na bijna vijf jaar met veel plezier werken aan dit magazine, draag ik de mooie taak en de goede contacten graag over aan iemand die weer een frisse, andere kijk heeft”, aldus Frank. Hij maakte het magazine naast zijn primaire baan als woordvoerder bij het ziekenhuis in Dordrecht. Hij kent Niels als collega uit de tijd dat ze beiden journalist waren bij het AD. Niels had daar als speciaal aandachtsgebied de wereld van politie/justitie, hulpverlening en incidenten. Niels: “De meldkameromgeving spreekt me daardoor al erg aan. De medische kant van de verhalen over AMPDS en ProQA hoop ik me snel nog meer eigen te maken. Daarbij wil ik graag met velen van jullie kennismaken en horen wat jou zoal als centralist of andere professional beweegt!” Niels is voor alle goede ideeën, suggesties en opmerkingen bereikbaar bij zijn freelance-tekstbureau via niels@dextmedia.nl. Hij werkt onder aansturing van Xander Kluts, hoofd MKA Hollands Midden. De vormgeving blijft verzorgd worden door Frederike Slieker.

Een digitale uitgave van het Loket Landelijke AMPDS-gebruikers. Negentiende editie, najaar 2021. Redactie: Xander Kluts, xkluts@ravhm.nl en Angela Langeveld, alangeveld@ravhm.nl Teksten: Frank van den Elsen Vormgeving: Frederike Slieker Enkele afbeeldingen gebruikt onder licentie van Shutterstock.com

Colofon