Korte mededelingen

Korte mededelingen

Online scholing

Het trainingsprogramma ‘Continuing Dispatch Education Online’ biedt een mooie gelegenheid om via internet vertrouwd te raken met levensechte meldingen en het gebruik van de protocollen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van audiovisuele effecten en filmpjes van nagespeelde noodgevallen zoals stuipen, beroertes, elektrocutie of verdrinking. Je bent beter voorbereid wanneer je zo’n melding daarna in het echt krijgt. Kijk eens rond op www.learn.emergencydispatch.org/LEARN/. Je kunt een eigen inlog aanmaken met het member number dat je bij je certificaat hebt ontvangen. Delen van de website en diverse casussen zijn in het Nederlands.

EDQ-opleiding in januari

We zijn bezig met het voorbereiden van een nieuwe EDQ-opleiding. De locatie in het land is nog niet bekend, maar de data zijn zeer vermoedelijk 27 tot en met 29 januari 2021. Interesse? Geef je op bij Xander Kluts, xkluts@ravhm.nl

Ideeën en suggesties

Het volgende ProQA & AMPDS magazine verschijnt medio januari. Suggesties voor artikelen en foto’s zijn van harte welkom. Wat we sowieso elke editie nodig hebben, is een mooie ‘Casus’: een 112-melding waarvan collega’s in het land iets kunnen opsteken (klik naar de vorige pagina om deze rubriek te zien). Je hoeft het artikel niet per se zelf te schrijven. Mail naar redacteur Frank van den Elsen, elsen@asz.nl of bel 06-53454121.

Alvast de beste wensen!

Laten wij gewoon eens de eersten zijn: We wensen alle verpleegkundig centralisten en iedereen binnen de ambulanceorganisaties alvast een fijne decembermaand, een rustige jaarwisseling en het allerbeste voor 2021 toe. Het zou fijn zijn als het nieuwe jaar een keerpunt gaat vormen voor alles wat we in 2020 ‘over ons heen gekregen hebben’. Jullie hebben keihard gewerkt in een periode waarin niets normaal was. Namens alle aangesloten meldkamers dankt het Loket Landelijke AMPDS-gebruikers iedereen voor zijn of haar inzet. Maak er een mooi uiteinde van met (niet te veel) naasten en blijf gezond!

Een digitale uitgave van het Loket Landelijke AMPDS-gebruikers. Vijftiende editie, najaar 2020. Redactie: Xander Kluts, xkluts@ravhm.nl en Angela Langeveld, alangeveld@ravhm.nl Teksten: Frank van den Elsen Vormgeving: Frederike Slieker Enkele afbeeldingen gebruikt onder licentie van Shutterstock.com

Colofon