Digitalisering

Online trainen en hercertificeren

Digitalisering

Online trainen en hercertificeren

Je krijgt als centralist steeds meer mogelijkheden om je vaardigheden digitaal bij te houden en je hercertificering online te regelen. Hieronder vind je enkele mogelijkheden die Priority Dispatch Corp. (PDC), de leverancier van ProQA, daartoe biedt.

Online scholing Het trainingsprogramma ‘Continuing Dispatch Education Online’ biedt een mooie gelegenheid om via internet vertrouwd te raken met levensechte meldingen en het gebruik van de protocollen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van audiovisuele effecten en filmpjes van nagespeelde noodgevallen zoals stuipen, beroertes, elektrocutie of verdrinking. Je bent beter voorbereid wanneer je zo’n melding daarna in het echt krijgt. Kijk eens rond op www.learn.emergencydispatch.org/LEARN/. Je kunt een eigen inlog aanmaken met het member number dat je bij je certificaat hebt ontvangen. Delen van de website en diverse casussen zijn in het Nederlands.

Certificeren Je kunt met deze scholing ook benodigde credits/punten verdienen voor je tweejaarlijkse hercertificering. Via de ledenwebsite www.emergencydispatch.org/Members kun je de status van jouw certificering zien en zelf je hercertificering aanvragen. Ook leidinggevenden hebben de mogelijkheid tot inloggen om de voortgang van een centralist te volgen. Daarnaast biedt PDC diverse andere online diensten, zoals digitale cursusmaterialen en certificerings- en softwaretraining op afstand. Je vindt het allemaal via www.prioritydispatch.net. PDC werkt voortdurend aan het verder uitbouwen en verbeteren van digitale dienstverlening en ontvangt daarbij graag feedback en suggesties. Dat kan via de website maar ook bij de regiomanager voor onder andere Nederland, Louise Todd: louise.todd@prioritydispatch.co.uk, of mail naar Xander Kluts via xkluts@ravhm.nl.