Korte mededelingen

Online opleidingen

De International Academies of Emergency Dispatch (IAED) is druk met het ontwikkelen van online opleidingen. In Nederland zijn we nu bezig met de eerste testen om te bezien hoe dit in de praktijk verloopt. De online opleiding zou bestaan uit zes sessies van vier uur, inclusief een online examen. Er is nog geen planning voor de eerste online opleiding. Later volgt meer informatie hierover.

EDQ- en Aqua-opleiding

Een opleiding tot EMD-Q (de EDQ-opleiding inclusief het gebruik van Aqua) vindt plaats op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 juni op een nog nader te bepalen locatie. Wanneer je nog een collega wil opleiden tot EDQ, dan hoort Xander Kluts dat graag spoedig via xkluts@ravhm.nl.

EMD- en ProQA-opleiding

We zijn bezig met het organiseren van een AMPDS- en ProQA-opleiding in oktober. Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar. Mocht een meldkamer behoefte hebben aan een opleiding die eerder plaatsvindt dan oktober, dan hoort Xander Kluts dat graag via e-mail xkluts@ravhm.nl.

‘Re-ACE’ behaald

De meldkamers van Den Bosch/Eindhoven en Tilburg hebben in april de ‘Re-ACE’ (verlenging van hun ACE-status) behaald. Ze voldoen hiermee voorlopig weer aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van intake door middel van AMPDS. Gefeliciteerd!

Een digitale uitgave van het Loket Landelijke AMPDS-gebruikers. Dertiende editie, voorjaar 2020. Redactie: Xander Kluts, xkluts@ravhm.nl en Angela Langeveld, alangeveld@ravhm.nl Teksten: Frank van den Elsen Vormgeving: Frederike Slieker Enkele afbeeldingen gebruikt onder licentie van Shutterstock.com

Colofon